Országos hírek
A vizsgára és a felsőoktatási felvételi eljárásba külön kell jelentkezni, egyik jelentkezés sem váltja ki vagy helyettesíti a másikat.
A művész 1966-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, azóta a Vígszínház társulatának tagja volt. Színdarabok mellett az évtizedek során számos filmben is szerepelt.
Szünetel a pótdíjakkal kapcsolatos ügyintézés és tájékoztatás, a jogosultságok átírása, új jogosultságok kiállítása lopás vagy totálkár esetén, a kategóriamódosítás téves díjkategória esetén, a rendszámelírás és a téves felségjel korrekciója.
A hivatal jelezte, hogy az étkezési burgonya károsított gumói az emberi és állati egészségre nem jelentenek veszélyt.

A közlemény szerint a NAV idén is automatikusan elkészíti az adóbevallás tervezetét azoknak, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik.

Az emelés ezután már beépül a bérbe, a februári fizetéssel már az emelt alapbérrel számolt keresetek érkeznek majd a dolgozók számlájára.

A személyes adatokat biztonságosan kell tárolni, ha pedig már nincs rájuk szükség, meg kell semmisíteni azokat. Ha mégis történik úgynevezett adatvédelmi incidens, a bajt azonnal jelezni kell a felügyeletnek. Mindezt – a szigorú hazai szabályok mellett – májustól már uniós rendelet is előírja.

Az ellenőrzés, ami az adóhivatal a munkaügyi hatóságokkal közösen végez, kiterjed arra is, hogy a munkáltatók a szabályokat betartva jelentették-e be dolgozóikat.

Több mint 400 köznevelési intézmény csatlakozott országszerte a Magyar Paralimpiai Bizottság és szervezetei által koordinált, Magyar Parasport Napja rendezvénysorozathoz.

A nagyvállalatok március 12-től, a mikro-, kis- és közepes vállalatok március 13-tól nyújthatják be a támogatási kérelmeket.

Azt szeretnék, ha a család folyamatosan változó dinamikáját a munkáltatók rugalmas foglalkoztatással támogatnák.

Mellékállású KATÁ-s adózó 25 ezer forintot, főállású 50 vagy 75 ezer forint adót fizethet havonta.
A támogatási kérelmeket március 14-től lehet beadni.
A cél az, hogy a NAV az Európai Unió legversenyképesebb adóhivatala legyen.
Egy tízéves szolgálati viszonnyal rendelkező, felsőfokú végzettségű főnyomozó 2015-ben, az életpályaprogram előtt 302 ezer forintot keresett havonta, idén január 1-jétől azonban illetménye már meghaladja a 449 ezer forintot.
Azoknak pedig, akik az elmúlt év egészében, bejelentetten szüneteltették tevékenységüket és nem volt adóköteles jövedelmük, nem kell bevallást benyújtaniuk.
A Nébih laboratóriumában folyamatosak a vizsgálatok.
Az influenzajárvány terjedésének visszaszorítására, a megbetegedések megelőzésének fontosságára hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.
Az országban, a téli időszakban több, mint 11 ezer férőhelyen várják a hajléktalanokat.
Az ügyészség szerint a vádlott cselekménye többszörösen minősülő emberölés kísérletének és terrorcselekmény előkészületének, amiért a törvény szerint akár életfogytiglan is kiszabható.
Az Emmi megbízásából a MANK Nonprofit Kft. szervez, pénzügyileg bonyolít, gondoz és dokumentál, valamint szakmailag lebonyolít 12 ösztöndíj közül négyet: a Derkovits Gyuláról, Kállai Ernőről, Kozma Lajosról és Pécsi Józsefről elnevezett ösztöndíjakat.
Annak, aki még nem adta le adóelőleg-nyilatkozatát, minél előbb érdemes pótolnia, így ugyanis már a februári fizetés a családi kedvezmény összegével növelten érkezhet. A januári adókedvezmény összegét sem veszítik el, az majd 2019-ben az szja-bevallásban kérhető vissza.
A vádlott a tárgyaláson nem kívánt vallomást tenni, a korábbit pedig visszavonta.
A korábbi két hónap helyett, az idén január 1-31. között kell elektronikusan beküldeni az adatokat a Nébih részére.
A katasztrófavédelem kéményseprő szolgálata mintegy 2500 településen látja el a feladatot.
Bartal Tamás, a NÚSZ igazgatóságának elnöke elmondta, hogy ha valaki e-matrica előzetes megvásárlása nélkül hajt fel díjköteles útra, 60 perc áll rendelkezésére, hogy pótolja a mulasztást.
Ez a cafeteria elem kizárólag a diákhitel kiegyenlítésére fordítható, a törlesztési kötelezettség az aktív hallgatói jogviszony megszűnését követő negyedik hónapban lép életbe.

Hirdetések:

A reggel gondolata:
Oszd meg a tudásod, ez az egyik út a halhatatlansághoz. Légy gyengéd a Földhöz. Évente egyszer menj olyan helyre, ahol még nem voltál. Emlékezz, hogy az a legjobb kapcsolat, melyben egymás iránti sze...Sugárzott adás: 104,6 MHz
Kábelen: 105,5 MHz
Tel./FAX: (52)450-900
Stúdió telefonszáma: (52)500-540
(zenei kívánságok)

Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu
Zenei kérdések: zene@bestfm.hu
Cím: Debrecen, Darabos u. 35.

Minden jog fenntartva! © CopyRight 2012.
Az oldalon szereplő információk felhasználása
csak az üzemeltető engedélyével lehetséges!

Best FM Szerkesztőség:
4024 Debrecen, Darabos u. 35.
Tel./FAX: (52)450-900

További elérhetőségek:
Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu

Zenei kérdések:
zene@bestfm.hu