Országos hírek
A szavazó az átjelentkezés után is a lakcíme szerinti országgyűlési jelöltekre szavazhat.
A Nébih közleménye szerint további fontos előírás, hogy a fertőzött területen található állattartó helyekről az Európai Unió más tagállamaiba vagy harmadik országba nem lehet sertést szállítani.
A szünet csak az ügyintézésre vonatkozik, ugyanis a bejelentések felvétele jövő kedden is biztosított a rendőrkapitányságokon.
Egy kis területen is lehet méhbarát legelőt létrehozni, akár otthon a teraszon is egy ládába ültetett egynyári vagy évelő növényekkel, amelyek júliusban és augusztusban virágoznak.

Az április 8-i országgyűlési választáson a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező választópolgárok levélben adhatták le szavazatukat az országos pártlistákra, ha előtte felvetették magukat a levélben szavazók névjegyzékére.

A Virágos Magyarország verseny 1994 óta az ország egyik legjelentősebb, és legtöbb lakost megmozgató kezdeményezése, azóta több mint 1500 települést díjaztak.

Ez ugyanis lehetségesen megnöveli a rák kialakulásának kockázatát.

Azt javasolják az érintetteknek, hogy egyeztessenek időpontot falugazdászukkal, a gyorsabb ügyintézés érdekében pedig vigyék magukkal őstermelői vagy kamarai kártyájukat.

Az e-ügyintézés indulásával az E-felvételiben a jelentkezők folyamatosan ellenőrizhetik a 2018. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás központi nyilvántartásában szereplő adataikat.

A szabályos, előírás szerinti növényvédő szer felhasználás biztonságos és nem okozhat méhmérgezést.

A közbeszerzésben érintett szereplők az idén január 1. óta használhatják az EKR-t.

Már csak a Londonból, Manchesterből, Edinburgh-ból és Stuttgartból érkezőket várják - közölte az iroda.
A 45 évnél fiatalabbaknak is javasolt az évenkénti vizsgálat.
Az átjelentkezők szavazatai “bevárják” a külképviseleteken leadott szavazatokat, és miután azokat is szétválogatták a 106 egyéni választókerület szerint az NVI-ben, eljuttatják azokat a kijelölt szavazókörökbe.
A jelentkezők közül a legtöbben, mintegy 73 ezren alapképzésre adtak be kérelmet, mesterképzésre több mint 18 ezren jelentkeztek, osztatlan képzésre mintegy 11 600-an, felsőoktatási szakképzésre pedig 4800-an felvételiztek.
A hatóság és mindhárom szolgáltató saját honlapján egységesen /adategyeztetes fül alatt tette és teszi közzé a tudnivalókat az egyeztetésről.
Ezen keresztül Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia polgárai a visegrádi négyek bármelyikének területén történő katasztrófa esetén támogathatják a rászorulókat.
Hajzer Károly, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára elmondta: a rendszer automatikusan életbe lép vészhelyzet esetén, ha például a járműben kinyílik a légzsák.
A Nébih felhívja a fogyasztók, a közétkeztetők és a vendéglátók figyelmét, hogy a gyorsfagyasztott zöldségeket minden esetben alapos hőkezelés után fogyasszák el.
A támogatás március 1-jétől jár nekik.
Az iskolákban tankönyvszerű kiadványban mutatnak be olyan praktikákat, amikkel a gyerekek is segíthetnek az otthoni élelmiszerpazarlás csökkentésében.
Az új gyártású gépkocsinak rendelkeznie kell egy olyan szerkezettel, ami közúti baleset esetén automatikusan tárcsázza a határokon átívelő segítségnyújtást biztosító, közös európai 112-es hívószámot.
A Föld órája kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak negatív hatásaira.
A csattanó maszlag gyomnövény fogyasztása azonnali panaszokat okozhat, példaként említették a pupillatágulást, látási problémákat, szájszárazságot kimerültséget és szomjúságot.
Csütörtökön lesz a víz világnapja. Ennek alkalmából országosan és több vízügyi igazgatóságon is lesznek különböző programok.
Az összeg átutalásánál a közlemény rovatba fel kell tüntetni a kérelmező adószámát, és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.
A nyári időszámítás szabályait az Európai Unió 1996-ban egységesítette, majd 2001-ben irányelvben rögzítette.

Hirdetések:

A reggel gondolata:
Utolsó szavamig, vagy utolsó leheletemig, hűséges akarok maradni az értelemhez, az igazsághoz, a gondolkozás bátorságához. Megvetem a lélek ernyedtségét és szajkoló gépiességét, mely szórakozássá alj...Sugárzott adás: 104,6 MHz
Kábelen: 105,5 MHz
Tel./FAX: (52)450-900
Stúdió telefonszáma: (52)500-540
(zenei kívánságok)

Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu
Zenei kérdések: zene@bestfm.hu
Cím: Debrecen, Darabos u. 35.

Minden jog fenntartva! © CopyRight 2012.
Az oldalon szereplő információk felhasználása
csak az üzemeltető engedélyével lehetséges!

Best FM Szerkesztőség:
4024 Debrecen, Darabos u. 35.
Tel./FAX: (52)450-900

További elérhetőségek:
Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu

Zenei kérdések:
zene@bestfm.hu